Aardbeientaart met zanddeegbodem
Ingrediënten (voor taartbodem van 24 cm)
- 160g van mix voor zanddeeg Cook & Bake
- 50g zachte boter of margarine
- 20ml water (bodem) en 1000ml water (banketbakkersroom)
- 400g mix voor banketbakkersroom Cook & Bake
- bakje aardbeien (hoeveelheid naar keuze)
- optioneel: afdekgelei abrikoos en pistachenootjes
Materiaal
Werkwijze
Voor de bodem van de aardbeientaart (met diameter 24 cm)- Meng en kneed de mix voor zanddeeg, de boter (of margarine) en het water tot een vast en rolbaar deeg.
- Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot ± 5mm.
- Vet de bakvorm in met de easy bake spray. Bespaar kostbare tijd, 1-2-3 spray en voilà, klaar om te bakken.
- Leg het deeg over de ingevette bakvorm en druk het aan tegen de vorm.
- Snij de overhangende deegranden eraf en prik de bodem in met een vork.
Je hoeft geen bakparels noch bakpapier in de vorm te leggen. - Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 minuten.
- Laat de taartbodem afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen en te garneren.
- Doe 1 liter water of 1 liter melk in een mengkom en voeg er de mix voor banketbakkersroom aan toe.
- Stevig kloppen tot een gladde en gebonden massa.
- Laten rusten gedurende 5 à 10 minuten.
- De vulling is nu klaar om toegevoegd te worden aan de taartvorm.
- Garneer jouw taart met aardbeitjes (of ander fruit) naar keuze.
Dit kan je doen met halve aardbeitjes of fijner gesneden stukjes om een meer gedetailleerd effect te creëren. - Geef je graag een glans aan je taart? Gebruik dan een afdekgelei. Met onze afdekgelei abrikoos geef je ook nog eens een lekkere zoet smaak aan je taart. Deze afdekgelei gaat ook het verkleuren van fruit tegen, waardoor je taart langer goed blijft.
- Afwerken met enkele pistachenootjes is altijd fijn! En dan: smullen maar!
Producten voor dit recept
Product set carousel
Aardbeientaart met zanddeegbodem
Ingrediënten (voor taartbodem van 24 cm)
- 160g van mix voor zanddeeg Cook & Bake
- 50g zachte boter of margarine
- 20ml water (bodem) en 1000ml water (banketbakkersroom)
- 400g mix voor banketbakkersroom Cook & Bake
- bakje aardbeien (hoeveelheid naar keuze)
- optioneel: afdekgelei abrikoos en pistachenootjes
Materiaal
Werkwijze
Voor de bodem van de aardbeientaart (met diameter 24 cm)- Meng en kneed de mix voor zanddeeg, de boter (of margarine) en het water tot een vast en rolbaar deeg.
- Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot ± 5mm.
- Vet de bakvorm in met de easy bake spray. Bespaar kostbare tijd, 1-2-3 spray en voilà, klaar om te bakken.
- Leg het deeg over de ingevette bakvorm en druk het aan tegen de vorm.
- Snij de overhangende deegranden eraf en prik de bodem in met een vork.
Je hoeft geen bakparels noch bakpapier in de vorm te leggen. - Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 minuten.
- Laat de taartbodem afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen en te garneren.
- Doe 1 liter water of 1 liter melk in een mengkom en voeg er de mix voor banketbakkersroom aan toe.
- Stevig kloppen tot een gladde en gebonden massa.
- Laten rusten gedurende 5 à 10 minuten.
- De vulling is nu klaar om toegevoegd te worden aan de taartvorm.
- Garneer jouw taart met aardbeitjes (of ander fruit) naar keuze.
Dit kan je doen met halve aardbeitjes of fijner gesneden stukjes om een meer gedetailleerd effect te creëren. - Geef je graag een glans aan je taart? Gebruik dan een afdekgelei. Met onze afdekgelei abrikoos geef je ook nog eens een lekkere zoet smaak aan je taart. Deze afdekgelei gaat ook het verkleuren van fruit tegen, waardoor je taart langer goed blijft.
- Afwerken met enkele pistachenootjes is altijd fijn! En dan: smullen maar!
Producten voor dit recept
Product set carousel