Top of the page

CALLETS PUUR 811 CALLEBAUT 2,5KG

Item No. 368
Callets / smeltchocolade puur 811 - Callebaut Mooi evenwichtige zoete chocolade met een subtiele toets van vanille. De allround evenwichtige chocolade die het goed doet in elke toepassing. Eén van de authentieke recepten van de hand van Octaaf Callebaut, recept nr. 811, groeide uit tot één van de ic
Prijs €44.11
incl. BTW
Direct leverbaar
  • Echte bakkerskwaliteit  
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk 
  • 9.1 / 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Callets / smeltchocolade puur 811 - Callebaut

Mooi evenwichtige zoete chocolade met een subtiele toets van vanille. De allround evenwichtige chocolade die het goed doet in elke toepassing.
Eén van de authentieke recepten van de hand van Octaaf Callebaut, recept nr. 811, groeide uit tot één van de iconische chocoladerecepten van Callebaut® . Net zoals alle Finest Belgian Chocolates, samengesteld met het authentiek “Wieze cacaomengsel”. 

Het roosteren van de boon in zijn geheel staat garant voor zijn volle smaak met een zuivere cacaokern en fijne toptoetsen.

Recept nr. 811 heeft een ronde, uiterst goed gebalanceerde chocoladesmaak, een zachte cacaokern met een aangename intensiteit. Het kan eenvoudig worden gecombineerd met heel wat verschillende aroma's en ingrediënten.

Hoe gebruiken? 
De callets zijn bedoeld om te smelten. Dit kan je au bain marie, op een zacht vuurtje of in de microgolfoven doen. 

Ze zijn geschikt om chocoladevormen of bonbons mee te maken, om in gebak te gebruiken, om koekjes of cupcakes mee te garneren én om chocoladesaus mee te maken. 

Wanneer moet je chocolade tempereren?

Als je chocolade een mooie satijnglans en een harde beet moet hebben, moet je de callets zeker op de correcte wijze tempereren. Dit is bijvoorbeeld nodig bij het mouleren van holfiguren, om pralines te maken, om cakes of taarten te omhullen, …

Als je chocolade als smaakelement toevoegt aan gerechten (bijvoorbeeld bij chocomousse) dan volstaat het om gewoon te smelten zonder te tempereren.


Hoe chocolade laten smelten of tempereren om de perfecte glans te krijgen?

Wil je de perfecte glans op je chocolade? Dan is het belangrijk om een aantal richtlijnen zeker te volgen.

Want als je chocolade gewoon laat smelten (bijvoorbeeld au bain-marie) tussen 40°C en 45°C en je hem daarna laat afkoelen tot de gepaste werktemperatuur, zal het afgewerkt product niet glanzen.

Daarom zijn volgende basisprincipes heel belangrijk: tijd, temperatuur en beweging.

Volg onze instructies voor perfect glanzende chocolade:

  • Giet een kleine hoeveelheid callets in een plastic of glazen kom.
  • Plaats de kom in de microgolfoven en smelt de chocolade callets op 800-1.000 Watt.
  • Haal de chocolade callets om de 15 tot 20 seconden uit de microlgolfoven en roer goed om. Zo zorg je dat de warmte gelijk wordt verdeeld en voorkom je dat de chocolade callets verbranden.
  • Herhaal dit tot de chocolade bijna volledig is gesmolten. Er moeten nog wat kleine stukjes callets zichtbaar zijn in de kom.
  • Haal de kom uit de microgolfoven en roer de chocolade goed tot alle stukjes verdwenen zijn. Je zal merken dat de chocolade nu zacht en iets dikker is. Dat betekent dat hij correct werd getempereerd en klaar is voor gebruik.

Bovenstaande werkwijze is dezelfde voor alle smaken chocolade callets.

Reviews door andere gebruikers

  • Bedankt voor de tip

    handige tips voor het tempereren van de chocolade. en de tips werken.

CALLETS PUUR 811 CALLEBAUT 2,5KG

Item No. 368
Callets / smeltchocolade puur 811 - Callebaut Mooi evenwichtige zoete chocolade met een subtiele toets van vanille. De allround evenwichtige chocolade die het goed doet in elke toepassing. Eén van de authentieke recepten van de hand van Octaaf Callebaut, recept nr. 811, groeide uit tot één van de ic
Prijs €44.11
incl. BTW
Direct leverbaar

  • Echte bakkerskwaliteit 
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk
  • 9.1/ 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Callets / smeltchocolade puur 811 - Callebaut

Mooi evenwichtige zoete chocolade met een subtiele toets van vanille. De allround evenwichtige chocolade die het goed doet in elke toepassing.
Eén van de authentieke recepten van de hand van Octaaf Callebaut, recept nr. 811, groeide uit tot één van de iconische chocoladerecepten van Callebaut® . Net zoals alle Finest Belgian Chocolates, samengesteld met het authentiek “Wieze cacaomengsel”. 

Het roosteren van de boon in zijn geheel staat garant voor zijn volle smaak met een zuivere cacaokern en fijne toptoetsen.

Recept nr. 811 heeft een ronde, uiterst goed gebalanceerde chocoladesmaak, een zachte cacaokern met een aangename intensiteit. Het kan eenvoudig worden gecombineerd met heel wat verschillende aroma's en ingrediënten.

Hoe gebruiken? 
De callets zijn bedoeld om te smelten. Dit kan je au bain marie, op een zacht vuurtje of in de microgolfoven doen. 

Ze zijn geschikt om chocoladevormen of bonbons mee te maken, om in gebak te gebruiken, om koekjes of cupcakes mee te garneren én om chocoladesaus mee te maken. 

Wanneer moet je chocolade tempereren?

Als je chocolade een mooie satijnglans en een harde beet moet hebben, moet je de callets zeker op de correcte wijze tempereren. Dit is bijvoorbeeld nodig bij het mouleren van holfiguren, om pralines te maken, om cakes of taarten te omhullen, …

Als je chocolade als smaakelement toevoegt aan gerechten (bijvoorbeeld bij chocomousse) dan volstaat het om gewoon te smelten zonder te tempereren.


Hoe chocolade laten smelten of tempereren om de perfecte glans te krijgen?

Wil je de perfecte glans op je chocolade? Dan is het belangrijk om een aantal richtlijnen zeker te volgen.

Want als je chocolade gewoon laat smelten (bijvoorbeeld au bain-marie) tussen 40°C en 45°C en je hem daarna laat afkoelen tot de gepaste werktemperatuur, zal het afgewerkt product niet glanzen.

Daarom zijn volgende basisprincipes heel belangrijk: tijd, temperatuur en beweging.

Volg onze instructies voor perfect glanzende chocolade:

  • Giet een kleine hoeveelheid callets in een plastic of glazen kom.
  • Plaats de kom in de microgolfoven en smelt de chocolade callets op 800-1.000 Watt.
  • Haal de chocolade callets om de 15 tot 20 seconden uit de microlgolfoven en roer goed om. Zo zorg je dat de warmte gelijk wordt verdeeld en voorkom je dat de chocolade callets verbranden.
  • Herhaal dit tot de chocolade bijna volledig is gesmolten. Er moeten nog wat kleine stukjes callets zichtbaar zijn in de kom.
  • Haal de kom uit de microgolfoven en roer de chocolade goed tot alle stukjes verdwenen zijn. Je zal merken dat de chocolade nu zacht en iets dikker is. Dat betekent dat hij correct werd getempereerd en klaar is voor gebruik.

Bovenstaande werkwijze is dezelfde voor alle smaken chocolade callets.

Reviews door andere gebruikers

  • Bedankt voor de tip

    handige tips voor het tempereren van de chocolade. en de tips werken.