Top of the page

Chocolade ganache

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Breng de melk met de suiker, boter en room aan de kook.
  2. Neem de pan van het vuur zodra het kookt.
  3. Voeg de chocolade callets toe.
  4. Flink doorroeren tot een gladde chocoladesaus.
Smakelijk!

Tip om te gieten

Zorg er voor dat de ganache afgekoeld is tot lichaamstermperatuur. Werk je gebak af met boterroom of slagroom en zorg dat deze goed afgekoeld is. Zet het gebak op een taartrooster met daaronder een bakplaat. Giet de ganache gelijkmatig over het gebak. Eventueel met een spatel glad trekken. Laat deze afdruipen voor je het gebak verplaatst.

Tip om te smeren

Laat de ganache afkoelen tot de juiste dikte om te smeren.

Tip om te spuiten

Laat de ganache afkoelen tot lichaamstemperatuur. Klop hem daarna op met de mixer tot een luchtige massa.

Chocolade ganache

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Breng de melk met de suiker, boter en room aan de kook.
  2. Neem de pan van het vuur zodra het kookt.
  3. Voeg de chocolade callets toe.
  4. Flink doorroeren tot een gladde chocoladesaus.
Smakelijk!

Tip om te gieten

Zorg er voor dat de ganache afgekoeld is tot lichaamstermperatuur. Werk je gebak af met boterroom of slagroom en zorg dat deze goed afgekoeld is. Zet het gebak op een taartrooster met daaronder een bakplaat. Giet de ganache gelijkmatig over het gebak. Eventueel met een spatel glad trekken. Laat deze afdruipen voor je het gebak verplaatst.

Tip om te smeren

Laat de ganache afkoelen tot de juiste dikte om te smeren.

Tip om te spuiten

Laat de ganache afkoelen tot lichaamstemperatuur. Klop hem daarna op met de mixer tot een luchtige massa.