Top of the page

Fougasse brood

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

Aantal: recept voor 1 krans met 9 broodjes

Deegbereiding in de broodmachine:
Voeg het water en de All-in mix samen in de machine. Inzetten op stand "deeg" of "pizza".

Deegbereiding met de hand:
  1. Meng de all-in mix en lauw water samen en kneed tot een homogeen, soepel deeg.
  2. Laat het rijzen onder huishoudfolie gedurende 20 minuten.
  3. Duw het deeg plat en leg er de stukjes gedroogde tomaten op.
  4. Rol het deeg op en snij het in 9 delen: één van 90g en 8 andere van 70g.
  5. Bol de stukjes op.
  6. Leg het bakpapier op de bakplaat.
  7. Neem de ring van een springvorm van 24cm en plaats de ring op het bakpapier.
  8. Leg de grootste deegbol in het midden en plaats er de andere rond, op gelijke afstand van mekaar.
  9. Dek de ring af met plastic folie en laat rijzen tot verdubbeling in volumee (+/- 45 minuten).
  10. Alvorens in de oven te steken: instrijken met lauw water en elk bolletje beleggen met een schijfje kersttomaat.
  11. Bak gedurende +/- 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.

Tips

  • Alle All-in mixen kunnen met elkaar gemengd worden. 
  • Met elke soort kan men broodjes maken (afweeg gewicht tussen 50 à 70g)
  • Is het deeg te luchtig? Vervang 100g All-in mix (op 500g) door gewone witte of bruine bloem, zonder extra gist bij te voegen. Het brood zal vaster worden.
  • In elke soort kan men nog extra zaadjes (maanzaad, sesamzaad, zadenmengeling, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten) toevoegen à rato van 50g per 500g broodmix.

Fougasse brood

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

Aantal: recept voor 1 krans met 9 broodjes

Deegbereiding in de broodmachine:
Voeg het water en de All-in mix samen in de machine. Inzetten op stand "deeg" of "pizza".

Deegbereiding met de hand:
  1. Meng de all-in mix en lauw water samen en kneed tot een homogeen, soepel deeg.
  2. Laat het rijzen onder huishoudfolie gedurende 20 minuten.
  3. Duw het deeg plat en leg er de stukjes gedroogde tomaten op.
  4. Rol het deeg op en snij het in 9 delen: één van 90g en 8 andere van 70g.
  5. Bol de stukjes op.
  6. Leg het bakpapier op de bakplaat.
  7. Neem de ring van een springvorm van 24cm en plaats de ring op het bakpapier.
  8. Leg de grootste deegbol in het midden en plaats er de andere rond, op gelijke afstand van mekaar.
  9. Dek de ring af met plastic folie en laat rijzen tot verdubbeling in volumee (+/- 45 minuten).
  10. Alvorens in de oven te steken: instrijken met lauw water en elk bolletje beleggen met een schijfje kersttomaat.
  11. Bak gedurende +/- 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.

Tips

  • Alle All-in mixen kunnen met elkaar gemengd worden. 
  • Met elke soort kan men broodjes maken (afweeg gewicht tussen 50 à 70g)
  • Is het deeg te luchtig? Vervang 100g All-in mix (op 500g) door gewone witte of bruine bloem, zonder extra gist bij te voegen. Het brood zal vaster worden.
  • In elke soort kan men nog extra zaadjes (maanzaad, sesamzaad, zadenmengeling, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten) toevoegen à rato van 50g per 500g broodmix.