Fougasse brood
Ingrediënten
- 400g all-in mix wit brood Cook & Bake
- 240ml water (koud in broodmachine, lauw in kneder)
- 70g zongedroogde tomaten (in stukjes gesneden)
- 4 kerstomaten (in schijfjes gesneden)
Materiaal
Werkwijze
Aantal: recept voor 1 krans met 9 broodjes
Deegbereiding in de broodmachine:
Voeg het water en de All-in mix samen in de machine. Inzetten op stand "deeg" of "pizza".
Deegbereiding met de hand:
- Meng de all-in mix en lauw water samen en kneed tot een homogeen, soepel deeg.
- Laat het rijzen onder huishoudfolie gedurende 20 minuten.
- Duw het deeg plat en leg er de stukjes gedroogde tomaten op.
- Rol het deeg op en snij het in 9 delen: één van 90g en 8 andere van 70g.
- Bol de stukjes op.
- Leg het bakpapier op de bakplaat.
- Neem de ring van een springvorm van 24cm en plaats de ring op het bakpapier.
- Leg de grootste deegbol in het midden en plaats er de andere rond, op gelijke afstand van mekaar.
- Dek de ring af met plastic folie en laat rijzen tot verdubbeling in volumee (+/- 45 minuten).
- Alvorens in de oven te steken: instrijken met lauw water en elk bolletje beleggen met een schijfje kersttomaat.
- Bak gedurende +/- 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.
Tips
- Alle All-in mixen kunnen met elkaar gemengd worden.
- Met elke soort kan men broodjes maken (afweeg gewicht tussen 50 à 70g)
- Is het deeg te luchtig? Vervang 100g All-in mix (op 500g) door gewone witte of bruine bloem, zonder extra gist bij te voegen. Het brood zal vaster worden.
- In elke soort kan men nog extra zaadjes (maanzaad, sesamzaad, zadenmengeling, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten) toevoegen à rato van 50g per 500g broodmix.
Product set carousel
Fougasse brood
Ingrediënten
- 400g all-in mix wit brood Cook & Bake
- 240ml water (koud in broodmachine, lauw in kneder)
- 70g zongedroogde tomaten (in stukjes gesneden)
- 4 kerstomaten (in schijfjes gesneden)
Materiaal
Werkwijze
Aantal: recept voor 1 krans met 9 broodjes
Deegbereiding in de broodmachine:
Voeg het water en de All-in mix samen in de machine. Inzetten op stand "deeg" of "pizza".
Deegbereiding met de hand:
- Meng de all-in mix en lauw water samen en kneed tot een homogeen, soepel deeg.
- Laat het rijzen onder huishoudfolie gedurende 20 minuten.
- Duw het deeg plat en leg er de stukjes gedroogde tomaten op.
- Rol het deeg op en snij het in 9 delen: één van 90g en 8 andere van 70g.
- Bol de stukjes op.
- Leg het bakpapier op de bakplaat.
- Neem de ring van een springvorm van 24cm en plaats de ring op het bakpapier.
- Leg de grootste deegbol in het midden en plaats er de andere rond, op gelijke afstand van mekaar.
- Dek de ring af met plastic folie en laat rijzen tot verdubbeling in volumee (+/- 45 minuten).
- Alvorens in de oven te steken: instrijken met lauw water en elk bolletje beleggen met een schijfje kersttomaat.
- Bak gedurende +/- 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.
Tips
- Alle All-in mixen kunnen met elkaar gemengd worden.
- Met elke soort kan men broodjes maken (afweeg gewicht tussen 50 à 70g)
- Is het deeg te luchtig? Vervang 100g All-in mix (op 500g) door gewone witte of bruine bloem, zonder extra gist bij te voegen. Het brood zal vaster worden.
- In elke soort kan men nog extra zaadjes (maanzaad, sesamzaad, zadenmengeling, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten) toevoegen à rato van 50g per 500g broodmix.
Product set carousel