Top of the page

Hartige cannelés

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Warm de melk op in een steelpan en voeg de boter in blokjes toe.
  3. Klop het ei met de eidooier los en roer de bloem erdoor.
  4. Voeg de warme botermelk straalsgewijs toe (terwijl je voortdurend roert) tot je een glad deeg bekomt.
  5. Snij de chorizo in kleine stukjes, verkruimel de geitenkaas en voeg beide toe aan het deeg.
  6. Vet de bakvorm in met de easy bake spray en vul ze voor ¾ met het mengsel.
  7. Bak gedurende 20 minuten lang in een voorverwarmde oven.
  8. Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak verder gaar gedurende 25 minuten.
  9. Laat de cannelés afkoelen.
*Tip: Controleer met een prikker of het gebak gaar is. Indien niet, pas de baktijd aan met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan opnieuw.

Hartige cannelés

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Warm de melk op in een steelpan en voeg de boter in blokjes toe.
  3. Klop het ei met de eidooier los en roer de bloem erdoor.
  4. Voeg de warme botermelk straalsgewijs toe (terwijl je voortdurend roert) tot je een glad deeg bekomt.
  5. Snij de chorizo in kleine stukjes, verkruimel de geitenkaas en voeg beide toe aan het deeg.
  6. Vet de bakvorm in met de easy bake spray en vul ze voor ¾ met het mengsel.
  7. Bak gedurende 20 minuten lang in een voorverwarmde oven.
  8. Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak verder gaar gedurende 25 minuten.
  9. Laat de cannelés afkoelen.
*Tip: Controleer met een prikker of het gebak gaar is. Indien niet, pas de baktijd aan met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan opnieuw.