Bavarois cheesecake

Ingrediënten

Bavarois/kaas mengelingZanddeegbodemAfwerking

Werkwijze

Zanddeeg bodem
  1. Meng en kneed alle ingrediënten tot een vast en rolbaar deeg.
  2. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in plastic folie in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit tot ± 5mm. Bij voorkeur met de verstelbare deegrol zodat het deeg overal even dik is.
  4. Leg het deeg in een ingevette vorm en druk het aan tegen de rand.
  5. Snij de overhangende deegranden eraf en prik de bodem in met een vork.
  6. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 minuten.
  7. Laat de bodem volledig afkoelen op een rooster voordat je de bavarois vulling aanbrengt. Door de warmte kan het mengsel schiften of uitlopen.
Bavarois
  1. Meng 200g Cook & Bake mix voor bavarois (neutraal) met 1000ml volle platte kaas.
  2. Wens je een extra fruitsmaakje aan je kaastaart? Voeg dan 200ml vruchtenpulp (geen sap) of een smaak/aroma toe aan het mengsel.
  3. Klop het mengsel op met een mixer gedurende 5 minuten tot het stevig wordt.
  4. Giet het bovenop de zanddeeg bodem en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Afwerking

Werk bovenaan af met verse aardbeien. Om de kleur beter te behouden en een mooie glans op je taart te krijgen gebruik je best Jelleasy afdekspray.