Top of the page

Marsepeinbrood met blauwe bessen

Ingrediënten

Brood:Marsepeinvulling:

Materiaal

Werkwijze

Brood:
  1. Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed ze tot een samenhangend deeg (10 minuten met machine of 20 minuten met de hand).
  2. Laat het deeg rijzen.
  3. Rol het deeg uit tot een rechthoek en strijk de vulling over het deeg (laat boordje vrij aan de kanten).
  4. Rol het deeg mooi in de lengte.
  5. Leg in de gewenste vorm op een bakplaat (rond, hoefijzer, met een twist, ...).
  6. Laat ongeveer 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  7. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.
  8. Bak in een voorverwarmde oven op 200°C.
  9. Leg het op een rooster om het te laten afkoelen. Eens het afgekoeld is, kan je het afwerken met bloemsuiker en garnituur.
Marsepein:
  1. Maal de marsepein fijn.
  2. Voeg de kaneel, vanillesuiker, gesmolten boter, eieren en de blauwe bessen eraan toe.

Marsepeinbrood met blauwe bessen

Ingrediënten

Brood:Marsepeinvulling:

Materiaal

Werkwijze

Brood:
  1. Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed ze tot een samenhangend deeg (10 minuten met machine of 20 minuten met de hand).
  2. Laat het deeg rijzen.
  3. Rol het deeg uit tot een rechthoek en strijk de vulling over het deeg (laat boordje vrij aan de kanten).
  4. Rol het deeg mooi in de lengte.
  5. Leg in de gewenste vorm op een bakplaat (rond, hoefijzer, met een twist, ...).
  6. Laat ongeveer 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  7. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.
  8. Bak in een voorverwarmde oven op 200°C.
  9. Leg het op een rooster om het te laten afkoelen. Eens het afgekoeld is, kan je het afwerken met bloemsuiker en garnituur.
Marsepein:
  1. Maal de marsepein fijn.
  2. Voeg de kaneel, vanillesuiker, gesmolten boter, eieren en de blauwe bessen eraan toe.