Top of the page

Speltbrood

Werkwijze

  1. Doe alle grondstoffen in een beslagkom of keukenrobot.
  2. Kneed ongeveer 12 – 15 min  tot een soepel, stevig deeg.
  3. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ca. 30 minuten rijzen.
  4. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Vet de broodvorm in met pancoating en leg het deeg erin.
  5. Laat het nu ca. 45-60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie.
  6. Bak het brood in een voorverwarmde oven (210°C) gedurende ca. 25 minuten.
  7. Verlaag de temperatuur na 10 min naar 190-200°C.

*Tip: Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (±22°C) zijn en weeg alles goed af.


Speltbrood

Werkwijze

  1. Doe alle grondstoffen in een beslagkom of keukenrobot.
  2. Kneed ongeveer 12 – 15 min  tot een soepel, stevig deeg.
  3. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ca. 30 minuten rijzen.
  4. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Vet de broodvorm in met pancoating en leg het deeg erin.
  5. Laat het nu ca. 45-60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie.
  6. Bak het brood in een voorverwarmde oven (210°C) gedurende ca. 25 minuten.
  7. Verlaag de temperatuur na 10 min naar 190-200°C.

*Tip: Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (±22°C) zijn en weeg alles goed af.