Top of the page

Sweet cupcakes

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!

Bereiding

Cupcakes:
  1. Meng de vetstof met het water.
  2. Meng de mix onder de boter. Voeg er één na één de eieren aan toe en meng deze tot een glad beslag.
  3. Plaats de cakejes bij voorkeur in cupcake of muffin bakplaat of kleine ronde vormpjes.
  4. Verdeel het beslag vervolgens in cupcake papiertjes (porties van ongeveer 50g).
  5. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160-170°C.
  6. Goed laten afkoelen alvorens te versieren.
*Let op: elke oven is anders, controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Crème au beurre:
  1. Meng de mix voor crème au beurre samen met water.
  2. Roer de boter totdat het glad is.
  3. Voeg daarna alles samen en opkloppen voor 5 minuten.
  4. Voor gebruik even laten opstijven in de frigo. (Oppassen bij warm weer, koel bewaren. De icing kan onderweg beginnen smelten)

Afwerking

Versier je cupcakes met snoepjes, smarties, suikerbolletjes, discobolletjes,... om ze extra leuk en lekker te maken!

Sweet cupcakes

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!

Bereiding

Cupcakes:
  1. Meng de vetstof met het water.
  2. Meng de mix onder de boter. Voeg er één na één de eieren aan toe en meng deze tot een glad beslag.
  3. Plaats de cakejes bij voorkeur in cupcake of muffin bakplaat of kleine ronde vormpjes.
  4. Verdeel het beslag vervolgens in cupcake papiertjes (porties van ongeveer 50g).
  5. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160-170°C.
  6. Goed laten afkoelen alvorens te versieren.
*Let op: elke oven is anders, controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Crème au beurre:
  1. Meng de mix voor crème au beurre samen met water.
  2. Roer de boter totdat het glad is.
  3. Voeg daarna alles samen en opkloppen voor 5 minuten.
  4. Voor gebruik even laten opstijven in de frigo. (Oppassen bij warm weer, koel bewaren. De icing kan onderweg beginnen smelten)

Afwerking

Versier je cupcakes met snoepjes, smarties, suikerbolletjes, discobolletjes,... om ze extra leuk en lekker te maken!