Top of the page

Vlaamse vlaai

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Kneed de ingrediënten (mix en water) intensief gedurende 10 minuten tot een soepele massa.
  2. Verdeel het deeg:
    • ±350g voor de bodem
    • ± 175g voor de latjes
    • Laat op kamertemperatuur onder plastic/ handdoek 10 minuten rusten.
  3. Rol het stuk van 350g uit tot een ronde schijf van ± 25cm doorsnee en een dikte van ongeveer 0,5cm.
    Leg deze schijf in de ingevette taartvorm. Dit kan met boter of met de easybake spray van Cook & Bake. Druk de randen goed aan.
  4. Laat het enkele minuten rusten. Rol nu het overtollige deeg aan de rand van de bakvorm af met een deegrol of duw het overtollige deeg af met de hand.
  5. Verdeel de vulling (abrikoos of krieken) over de taart. 
  6. Latjesversiering: Bestrijk de rand van de vlaai met losgeklopt ei en een snuifje zout. Rol het andere stuk deeg (175g) uit tot een platte schijf van 3mm dikte en een diameter van ± 25cm. Met behulp van een ruitvorm/vlaaistans leg je de latjes mooi op de taartvulling. Verwijder tot slot het overtollige deeg.
  7. Laat opnieuw 10 minuten rusten.
  8. Bestrijk de latjes met losgeklopt ei en bak de vlaai op 180 à 190°C gedurende 25 à 30 minuten. Na het bakken laten afkoelen op een rooster.
Smakelijk!

*Let op: elke oven is anders, controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Vlaamse vlaai

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Kneed de ingrediënten (mix en water) intensief gedurende 10 minuten tot een soepele massa.
  2. Verdeel het deeg:
    • ±350g voor de bodem
    • ± 175g voor de latjes
    • Laat op kamertemperatuur onder plastic/ handdoek 10 minuten rusten.
  3. Rol het stuk van 350g uit tot een ronde schijf van ± 25cm doorsnee en een dikte van ongeveer 0,5cm.
    Leg deze schijf in de ingevette taartvorm. Dit kan met boter of met de easybake spray van Cook & Bake. Druk de randen goed aan.
  4. Laat het enkele minuten rusten. Rol nu het overtollige deeg aan de rand van de bakvorm af met een deegrol of duw het overtollige deeg af met de hand.
  5. Verdeel de vulling (abrikoos of krieken) over de taart. 
  6. Latjesversiering: Bestrijk de rand van de vlaai met losgeklopt ei en een snuifje zout. Rol het andere stuk deeg (175g) uit tot een platte schijf van 3mm dikte en een diameter van ± 25cm. Met behulp van een ruitvorm/vlaaistans leg je de latjes mooi op de taartvulling. Verwijder tot slot het overtollige deeg.
  7. Laat opnieuw 10 minuten rusten.
  8. Bestrijk de latjes met losgeklopt ei en bak de vlaai op 180 à 190°C gedurende 25 à 30 minuten. Na het bakken laten afkoelen op een rooster.
Smakelijk!

*Let op: elke oven is anders, controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.