Top of the page

Zanddeeg taart met frambozenbavarois

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Aico voor het recept en de foto's!

Ingrediënten

Zanddeeg:Framboosbavarois:Decoratie:

Materiaal


Werkwijze

Zanddeeg:
  1. Meng en kneed alle ingrediënten tot een vast en rolbaar deeg.
  2. Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit tot ongeveer 5mm.
  4. Vet de bakvorm in met de easy bake spray. Bespaar kostbare tijd, 1-2-3 spray en voila, klaar om te bakken.
  5. Leg het deeg over een ingevette bakvorm en druk het aan tegen de vorm.
  6. Snij de overhangende deegranden eraf en prik de bodem in met een vork. Je hoeft geen bakparels noch bakpapier in de vorm te leggen.
  7. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 minuten.
  8. Laat de taartbodem afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen en te garneren.
*Let op: elke oven is anders. controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5-10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Frambozenbavarois:
  1. Meng 200g fond bavarois framboos samen met 200ml water (of lauwe melk ca. 20°C) en 1000ml room (of 50/50 room/volle platte kaas).
  2. Opkloppen met een mixer gedurende 5 minuten, tot het mengsel stevig wordt.
  3. Laten opstijven in de koelkast gedurende 15 minuten.
Decoreren:
  1. Vul de zanddeegbodem op met de frambozenbavarois.
  2. Versier je taart met bijvoorbeeld hartjes van rolfondant of marsepein, met frambozen, etc.

Zanddeeg taart met frambozenbavarois

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Aico voor het recept en de foto's!

Ingrediënten

Zanddeeg:Framboosbavarois:Decoratie:

Materiaal


Werkwijze

Zanddeeg:
  1. Meng en kneed alle ingrediënten tot een vast en rolbaar deeg.
  2. Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit tot ongeveer 5mm.
  4. Vet de bakvorm in met de easy bake spray. Bespaar kostbare tijd, 1-2-3 spray en voila, klaar om te bakken.
  5. Leg het deeg over een ingevette bakvorm en druk het aan tegen de vorm.
  6. Snij de overhangende deegranden eraf en prik de bodem in met een vork. Je hoeft geen bakparels noch bakpapier in de vorm te leggen.
  7. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 minuten.
  8. Laat de taartbodem afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen en te garneren.
*Let op: elke oven is anders. controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5-10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Frambozenbavarois:
  1. Meng 200g fond bavarois framboos samen met 200ml water (of lauwe melk ca. 20°C) en 1000ml room (of 50/50 room/volle platte kaas).
  2. Opkloppen met een mixer gedurende 5 minuten, tot het mengsel stevig wordt.
  3. Laten opstijven in de koelkast gedurende 15 minuten.
Decoreren:
  1. Vul de zanddeegbodem op met de frambozenbavarois.
  2. Versier je taart met bijvoorbeeld hartjes van rolfondant of marsepein, met frambozen, etc.