Klassieke Bagels
Ingrediënten
- 500g all-in mix wit brood Cook & Bake
- 300ml water
- 1el vloeibare honing
- 1el zonnebloemolie
- 1 koffielepel zout en 1 koffielepel natriumbicarbonaat
- sesamzaad of maanzaad
Materiaal
Werkwijze
Aantal bagels: 6 à 8 personen- Meng de all-in mix, het water, de honing, de zonnebloemolie tot een glad en soepel deeg. Laat het rijzen gedurende 15 minuten.
- Sla het deeg toe en verdeel in 6 of 8 bolletjes.
- Maak er worstjes van ongeveer 20cm van. Maak de uiteinden nat met water en leg ze over elkaar en druk ze goed samen. (Andere methode: Maak in het midden van het bolletjes een gat met een houten lepel. Maak het met de vingers iets groter, anders gaat het gat tijdens het rijzen dicht.
- Laat de bagels rijzen gedurende ongeveer 30 minuten op een bakpapier.
- Breng ondertussen een grote pan met licht gezouten water en natriumcarbonaat aan de kook.
- Doe er 2 of 3 bagels in en laat 1 minuten pocheren (tot wanneer ze boven komen drijven).
- Draai ze om en laat ze nog 30 seconden pocheren (langzaam garen). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
- Leg ze daarna op het bakpapier.
- Bestrooi ze rijkelijk met maanzaad, sesamzaad of grof zout.
- Bak ze in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten op 200°C tot wanneer ze mooi bruin zijn.
- Laat ze afkoelen en snij ze open en besmeer ze met roomkaas, jam, geitenkaas, honing en noten.
Product set carousel
Klassieke Bagels
Ingrediënten
- 500g all-in mix wit brood Cook & Bake
- 300ml water
- 1el vloeibare honing
- 1el zonnebloemolie
- 1 koffielepel zout en 1 koffielepel natriumbicarbonaat
- sesamzaad of maanzaad
Materiaal
Werkwijze
Aantal bagels: 6 à 8 personen- Meng de all-in mix, het water, de honing, de zonnebloemolie tot een glad en soepel deeg. Laat het rijzen gedurende 15 minuten.
- Sla het deeg toe en verdeel in 6 of 8 bolletjes.
- Maak er worstjes van ongeveer 20cm van. Maak de uiteinden nat met water en leg ze over elkaar en druk ze goed samen. (Andere methode: Maak in het midden van het bolletjes een gat met een houten lepel. Maak het met de vingers iets groter, anders gaat het gat tijdens het rijzen dicht.
- Laat de bagels rijzen gedurende ongeveer 30 minuten op een bakpapier.
- Breng ondertussen een grote pan met licht gezouten water en natriumcarbonaat aan de kook.
- Doe er 2 of 3 bagels in en laat 1 minuten pocheren (tot wanneer ze boven komen drijven).
- Draai ze om en laat ze nog 30 seconden pocheren (langzaam garen). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
- Leg ze daarna op het bakpapier.
- Bestrooi ze rijkelijk met maanzaad, sesamzaad of grof zout.
- Bak ze in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten op 200°C tot wanneer ze mooi bruin zijn.
- Laat ze afkoelen en snij ze open en besmeer ze met roomkaas, jam, geitenkaas, honing en noten.
Product set carousel