Chocoladebiscuit met advocaatbavarois en peer
Ingrediënten
- 400g mix voor chocoladebiscuit Cook & Bake
- 125ml water
- 4 eieren
- 100g mix voor bavarois neutraal Cook & Bake
- 100ml advocaat
- 500ml room (of 250ml room/250ml volle platte kaas)
Materiaal
Werkwijze
- Maak de chocoladebiscuit zoals hieronder uitgelegd:
- Voeg de mix voor chocoladebiscuit, 125ml water en 4 eieren samen en klop 10 minuten op met een mixer, tot een luchtig beslag.
- Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
- Bak in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 45 minuten.
- Laat goed afkoelen alvorens de biscuit uit de vorm te halen.
- Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes.
- Breng 100ml water met 100g suiker en het sap van een halve citroen aan de kook en pocheer de stukjes peer tot ze zacht zijn.
- Laat afkoelen in het vocht.
- Maak de bavarois zoals hieronder uitgelegd:
- Meng de mix voor bavarois, 100ml advocaat en 500ml room (of 250ml room/250ml volle platte kaas)
- Klop met een mixer gedurende 5 minuten tot het mengsel stevig wordt.
- Laat opstijven in de koelkast voor 15 minuten.
- Snij de biscuit 3x door met een biscuitzaag zodat je 4 stukken biscuit bekomt.
- Laat de stukjes peer uitlekken en vang de siroop op.
- Bekleed de biscuitvorm met plasticfolie en leg er de onderste plak biscuit in (dit wordt later de bovenkant van de biscuit).
- Besprenkel met het kookvocht van de peren.
- Leg er een 1/3 van de advocaatbavarois in en bedek met een 2e laag biscuit.
- Besprenkel ook deze laag met het kookvocht van de peren.
- Roer de stukjes peer onder de helft van de overgebleven advocaatbavarois en bedek hiermee de 2e laag biscuit.
- Dek af met de 3e laag biscuit.
- Besprenkel deze met siroop en breng er de rest van de advocaatbavarois op aan.
- Dek tenslotte af met de 4e laag biscuit.
- Laat enkele uren of een nacht opstijven in de koelkast.
- Neem de biscuit uit de vorm - de onderkant wordt nu de bovenkant.
- Klop de slagroom op met wat suiker naar smaak en bestrijk hiermee de biscuit.
- Spuit met een klein spuitmondje een randje slagroom langs de rand van de biscuit bovenaan en vul het middendeel op met advocaat.
- Versier verder naar eigen inzicht.
Product set carousel
Chocoladebiscuit met advocaatbavarois en peer
Ingrediënten
- 400g mix voor chocoladebiscuit Cook & Bake
- 125ml water
- 4 eieren
- 100g mix voor bavarois neutraal Cook & Bake
- 100ml advocaat
- 500ml room (of 250ml room/250ml volle platte kaas)
Materiaal
Werkwijze
- Maak de chocoladebiscuit zoals hieronder uitgelegd:
- Voeg de mix voor chocoladebiscuit, 125ml water en 4 eieren samen en klop 10 minuten op met een mixer, tot een luchtig beslag.
- Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
- Bak in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 45 minuten.
- Laat goed afkoelen alvorens de biscuit uit de vorm te halen.
- Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes.
- Breng 100ml water met 100g suiker en het sap van een halve citroen aan de kook en pocheer de stukjes peer tot ze zacht zijn.
- Laat afkoelen in het vocht.
- Maak de bavarois zoals hieronder uitgelegd:
- Meng de mix voor bavarois, 100ml advocaat en 500ml room (of 250ml room/250ml volle platte kaas)
- Klop met een mixer gedurende 5 minuten tot het mengsel stevig wordt.
- Laat opstijven in de koelkast voor 15 minuten.
- Snij de biscuit 3x door met een biscuitzaag zodat je 4 stukken biscuit bekomt.
- Laat de stukjes peer uitlekken en vang de siroop op.
- Bekleed de biscuitvorm met plasticfolie en leg er de onderste plak biscuit in (dit wordt later de bovenkant van de biscuit).
- Besprenkel met het kookvocht van de peren.
- Leg er een 1/3 van de advocaatbavarois in en bedek met een 2e laag biscuit.
- Besprenkel ook deze laag met het kookvocht van de peren.
- Roer de stukjes peer onder de helft van de overgebleven advocaatbavarois en bedek hiermee de 2e laag biscuit.
- Dek af met de 3e laag biscuit.
- Besprenkel deze met siroop en breng er de rest van de advocaatbavarois op aan.
- Dek tenslotte af met de 4e laag biscuit.
- Laat enkele uren of een nacht opstijven in de koelkast.
- Neem de biscuit uit de vorm - de onderkant wordt nu de bovenkant.
- Klop de slagroom op met wat suiker naar smaak en bestrijk hiermee de biscuit.
- Spuit met een klein spuitmondje een randje slagroom langs de rand van de biscuit bovenaan en vul het middendeel op met advocaat.
- Versier verder naar eigen inzicht.
Product set carousel