Paginabegin

Chocoladebiscuit met advocaatbavarois en peer

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Maak de chocoladebiscuit zoals hieronder uitgelegd:
    • Voeg de mix voor chocoladebiscuit, 125ml water en 4 eieren samen en klop 10 minuten op met een mixer, tot een luchtig beslag.
    • Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
    • Bak in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 45 minuten.
    • Laat goed afkoelen alvorens de biscuit uit de vorm te halen.
  2. Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Breng 100ml water met 100g suiker en het sap van een halve citroen aan de kook en pocheer de stukjes peer tot ze zacht zijn.
  4. Laat afkoelen in het vocht.
  5. Maak de bavarois zoals hieronder uitgelegd:
    • Meng de mix voor bavarois, 100ml advocaat en 500ml room (of 250ml room/250ml volle platte kaas)
    • Klop met een mixer gedurende 5 minuten tot het mengsel stevig wordt.
    • Laat opstijven in de koelkast voor 15 minuten.
  6. Snij de biscuit 3x door met een biscuitzaag zodat je 4 stukken biscuit bekomt.
  7. Laat de stukjes peer uitlekken en vang de siroop op.
  8. Bekleed de biscuitvorm met plasticfolie en leg er de onderste plak biscuit in (dit wordt later de bovenkant van de biscuit).
  9. Besprenkel met het kookvocht van de peren.
  10. Leg er een 1/3 van de advocaatbavarois in en bedek met een 2e laag biscuit.
  11. Besprenkel ook deze laag met het kookvocht van de peren.
  12. Roer de stukjes peer onder de helft van de overgebleven advocaatbavarois en bedek hiermee de 2e laag biscuit.
  13. Dek af met de 3e laag biscuit.
  14. Besprenkel deze met siroop en breng er de rest van de advocaatbavarois op aan.
  15. Dek tenslotte af met de 4e laag biscuit.
  16. Laat enkele uren of een nacht opstijven in de koelkast.
  17. Neem de biscuit uit de vorm - de onderkant wordt nu de bovenkant.
  18. Klop de slagroom op met wat suiker naar smaak en bestrijk hiermee de biscuit.
  19. Spuit met een klein spuitmondje een randje slagroom langs de rand van de biscuit bovenaan en vul het middendeel op met advocaat.
  20. Versier verder naar eigen inzicht.

Chocoladebiscuit met advocaatbavarois en peer

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Maak de chocoladebiscuit zoals hieronder uitgelegd:
    • Voeg de mix voor chocoladebiscuit, 125ml water en 4 eieren samen en klop 10 minuten op met een mixer, tot een luchtig beslag.
    • Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
    • Bak in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 45 minuten.
    • Laat goed afkoelen alvorens de biscuit uit de vorm te halen.
  2. Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Breng 100ml water met 100g suiker en het sap van een halve citroen aan de kook en pocheer de stukjes peer tot ze zacht zijn.
  4. Laat afkoelen in het vocht.
  5. Maak de bavarois zoals hieronder uitgelegd:
    • Meng de mix voor bavarois, 100ml advocaat en 500ml room (of 250ml room/250ml volle platte kaas)
    • Klop met een mixer gedurende 5 minuten tot het mengsel stevig wordt.
    • Laat opstijven in de koelkast voor 15 minuten.
  6. Snij de biscuit 3x door met een biscuitzaag zodat je 4 stukken biscuit bekomt.
  7. Laat de stukjes peer uitlekken en vang de siroop op.
  8. Bekleed de biscuitvorm met plasticfolie en leg er de onderste plak biscuit in (dit wordt later de bovenkant van de biscuit).
  9. Besprenkel met het kookvocht van de peren.
  10. Leg er een 1/3 van de advocaatbavarois in en bedek met een 2e laag biscuit.
  11. Besprenkel ook deze laag met het kookvocht van de peren.
  12. Roer de stukjes peer onder de helft van de overgebleven advocaatbavarois en bedek hiermee de 2e laag biscuit.
  13. Dek af met de 3e laag biscuit.
  14. Besprenkel deze met siroop en breng er de rest van de advocaatbavarois op aan.
  15. Dek tenslotte af met de 4e laag biscuit.
  16. Laat enkele uren of een nacht opstijven in de koelkast.
  17. Neem de biscuit uit de vorm - de onderkant wordt nu de bovenkant.
  18. Klop de slagroom op met wat suiker naar smaak en bestrijk hiermee de biscuit.
  19. Spuit met een klein spuitmondje een randje slagroom langs de rand van de biscuit bovenaan en vul het middendeel op met advocaat.
  20. Versier verder naar eigen inzicht.