Chokotofftaart
Taartbodem van zanddeeg
- 160g mix zanddeeg Cook & Bake
- 20ml water
- 50g zachte boter
Werkwijze
- Bereid en bak het zanddeeg zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen.
Karamel
- 15g glucose Cook & Bake
- 90g suiker
- 35g boter
- 150g room 40%
- 1g zeezout
Werkwijze
- Maak een karamel met de suiker en glucose en warm de room ondertussen goed op.
- Eens de karamel de gewenste kleur heeft blus je af met de warme room.
- Roer de room goed door de karamel en roer de boter in blokjes onder de karamel.
- Roer 1g zout onder de karamel voor een heerlijke salted smaak.
- Laat de karamel wat afkoelen.
- Pas de chocoladebiscuit even in het zanddeeg en snijd eventueel teveel aan biscuit met taartzaag weg (de biscuit mag in geen geval hoger zijn dan het taartdeeg).
- Verdeel de karamel over de bodem van het zanddeeg.
- Plaats de chocoladebiscuit op de karamellaag en zet even aan de kant.
Biscuit
- 100g chocolade biscuit Cook & Bake
- 1 ei
- 32ml water
Werkwijze
- Bereid en bak de chocoladebiscuit zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen.
Chokotofflaagje
- 100g chokotoff
- 50ml room 40%
Werkwijze
- Voor de chokotofflaag smelt je 100g chokotoff in 50ml room en verdeel over de chocoladebiscuit.
- Doe de mousse in een spuitzak met of zonder spuitmondje en spuit noppen of rozetten over de afgekoelde chokotofflaag.
- Plaats de taart in de ijskast en laat goed afkoelen
Mousse
- 50g eiwit
- 50g suiker
- 250ml room 40%
- 60g chokotoff
- 2g gelatine
Werkwijze
- Week de gelatine in water
- Klop de room.
- Knijp de gelatine goed uit en los op in een beetje warme room.
- Voeg de gelatine bij de room, klop nog even door en zet de room in de ijskast.
- Smelt de chokotoff in beetje room en laat wat afkoelen.
- Klop het eiwit en de suiker heel stevig en spatel het chokotoffmengsel eronder.
- Neem de room uit de ijskast en spatel in 3 delen onder het luchtige eiwitmengsel.
- Plaats de mousse even terug in de ijskast.
Ganache
- 150ml room
- 170g chokotoff
- 30g boter
Werkwijze
- Voor de ganache smelt je de chokotoff in de room en roer je daarna de boter eronder.
- Laat de ganache nog afkoelen tot de gewenste dikte is bereid.
- Overgiet de ijskoude taart met de ganache en laat verder opstijven in de koelkast.
- Werk de rand van de taart eventueel af met geraspte of geschaafde witte chocolade.
Afwerking
Decoreer de taart met witte chocolade schaafsel.Chokotofftaart
Taartbodem van zanddeeg
- 160g mix zanddeeg Cook & Bake
- 20ml water
- 50g zachte boter
Werkwijze
- Bereid en bak het zanddeeg zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen.
Karamel
- 15g glucose Cook & Bake
- 90g suiker
- 35g boter
- 150g room 40%
- 1g zeezout
Werkwijze
- Maak een karamel met de suiker en glucose en warm de room ondertussen goed op.
- Eens de karamel de gewenste kleur heeft blus je af met de warme room.
- Roer de room goed door de karamel en roer de boter in blokjes onder de karamel.
- Roer 1g zout onder de karamel voor een heerlijke salted smaak.
- Laat de karamel wat afkoelen.
- Pas de chocoladebiscuit even in het zanddeeg en snijd eventueel teveel aan biscuit met taartzaag weg (de biscuit mag in geen geval hoger zijn dan het taartdeeg).
- Verdeel de karamel over de bodem van het zanddeeg.
- Plaats de chocoladebiscuit op de karamellaag en zet even aan de kant.
Biscuit
- 100g chocolade biscuit Cook & Bake
- 1 ei
- 32ml water
Werkwijze
- Bereid en bak de chocoladebiscuit zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen.
Chokotofflaagje
- 100g chokotoff
- 50ml room 40%
Werkwijze
- Voor de chokotofflaag smelt je 100g chokotoff in 50ml room en verdeel over de chocoladebiscuit.
- Doe de mousse in een spuitzak met of zonder spuitmondje en spuit noppen of rozetten over de afgekoelde chokotofflaag.
- Plaats de taart in de ijskast en laat goed afkoelen
Mousse
- 50g eiwit
- 50g suiker
- 250ml room 40%
- 60g chokotoff
- 2g gelatine
Werkwijze
- Week de gelatine in water
- Klop de room.
- Knijp de gelatine goed uit en los op in een beetje warme room.
- Voeg de gelatine bij de room, klop nog even door en zet de room in de ijskast.
- Smelt de chokotoff in beetje room en laat wat afkoelen.
- Klop het eiwit en de suiker heel stevig en spatel het chokotoffmengsel eronder.
- Neem de room uit de ijskast en spatel in 3 delen onder het luchtige eiwitmengsel.
- Plaats de mousse even terug in de ijskast.
Ganache
- 150ml room
- 170g chokotoff
- 30g boter
Werkwijze
- Voor de ganache smelt je de chokotoff in de room en roer je daarna de boter eronder.
- Laat de ganache nog afkoelen tot de gewenste dikte is bereid.
- Overgiet de ijskoude taart met de ganache en laat verder opstijven in de koelkast.
- Werk de rand van de taart eventueel af met geraspte of geschaafde witte chocolade.