Paginabegin

Florentines

Dit Zuid-Duits /Frans koekje wordt traditioneel gegeten rond Kerstmis. De eerste recepten stammen uit de 17e eeuw. Het koekje wordt gemaakt zonder meel. Er zijn verschillende variaties met sinaasappel, noten, honing, gekonfijt fruit en chocolade. Cook & Bake heeft voor je een mix gemaakt waarmee je in een handomdraai de koekjes zelf kan bakken. Ontdek het recept hieronder. Jawel, het is heel erg makkelijk! 

Werkwijze

  1. Neem een vel bakpapier en leg het op de bakplaat.
  2. Meng alle ingrediënten tot een droge massa.
  3. Leg kleine porties deeg met de hand op lepel op het bakpapier.
  4. Doe verder tot wanneer de ganse bakplaat vol ligt met porties.
  5. Opgepast! Er hoeft GEEN water of andere vloeistof bijgevoegd te worden.
  6. Bakken op ± 180°C gedurende ± 5 minuten.
  7. LET OP: Blijf bij de oven! De koekjes worden zeer snel bruin. De koekjes moeten nog slap zijn als ze uit de oven komen.
  8. Laat afkoelen op de bakplaat.

Florentines

Dit Zuid-Duits/Frans koekje wordt traditioneel gegeten rond Kerstmis. De eerste recepten stammen uit de 17e eeuw. Het koekje wordt gemaakt zonder meel. Er zijn verschillende variaties met sinaasappel, noten, honing, gekonfijt fruit en chocolade. Cook & Bake heeft voor je een mix gemaakt waarmee je in een handomdraai de koekjes zelf kan bakken. Ontdek het recept hieronder. Jawel, het is heel erg makkelijk! 

Werkwijze

  1. Neem een vel bakpapier en leg het op de bakplaat.
  2. Meng alle ingrediënten tot een droge massa.
  3. Leg kleine porties deeg met de hand op lepel op het bakpapier.
  4. Doe verder tot wanneer de ganse bakplaat vol ligt met porties.
  5. Opgepast! Er hoeft GEEN water of andere vloeistof bijgevoegd te worden.
  6. Bakken op ± 180°C gedurende ± 5 minuten.
  7. LET OP: Blijf bij de oven! De koekjes worden zeer snel bruin. De koekjes moeten nog slap zijn als ze uit de oven komen.
  8. Laat afkoelen op de bakplaat.