Paginabegin

Ijssandwiches

Werkwijze

Ijs
  1. Meng 220g mix en 550ml volle melk met de garde.
  2. Laat minimaal 15 minuten rusten in de koelkast alvorens in de ijsmachine te gieten.
Heb je geen ijsmachine? Geen probleem!
  1. Giet het mengsel in een diepvries vaste mengkom en plaats het in de diepvriezer.
  2. Meng nogmaals na 30 minuten (nadat het mengsel halfvast is geworden) om ijskristallen te voorkomen.
  3. Plaats opnieuw in het vriesvak tot de gewenste stevigheid is bereikt.
Koekjes
  1. Meng en kneed alle ingrediënten tot een vast en rolbaar deeg.
  2. Laat het deeg, verwikkeld in huishoudfolie, 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit, ongeveer 5mm dik, en steek de koekjes uit met een steekvorm.
  4. Leg alle deegkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 12 à 16 minuten of totdat de randjes lichtbruin zijn.

Ijssandwiches

Werkwijze

Ijs
  1. Meng 220g mix en 550ml volle melk met de garde.
  2. Laat minimaal 15 minuten rusten in de koelkast alvorens in de ijsmachine te gieten.
Heb je geen ijsmachine? Geen probleem!
  1. Giet het mengsel in een diepvries vaste mengkom en plaats het in de diepvriezer.
  2. Meng nogmaals na 30 minuten (nadat het mengsel halfvast is geworden) om ijskristallen te voorkomen.
  3. Plaats opnieuw in het vriesvak tot de gewenste stevigheid is bereikt.
Koekjes
  1. Meng en kneed alle ingrediënten tot een vast en rolbaar deeg.
  2. Laat het deeg, verwikkeld in huishoudfolie, 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit, ongeveer 5mm dik, en steek de koekjes uit met een steekvorm.
  4. Leg alle deegkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 12 à 16 minuten of totdat de randjes lichtbruin zijn.