Rozijnen bolletjes
Ingrediënten
- 500g all-In mix Luxe Cook & Bake
- 240ml lauwe melk
- 150g rozijnen
- 1 ei (losgeklopt met beetje melk)
Materiaal
Werkwijze
- Doe de bloem en de lauwe melk in de keukenmachine en kneed 8 minuten op stand 1, daarna nog eens 2 minuten op stand 2.
- Neem een klein bolletje deeg en controleer of je er een doorzichtig vliesje kan van trekken. Kneed indien nodig het deeg nog even langer.
- Bol het deeg op en laat 30 minuten rijzen in een met folie afgedekte kom.
- Druk alle lucht uit het gerezen deeg en voeg de geweekte, droge rozijntjes met de hand onder het deeg.
- Maak bolletjes van ± 60g en plaats op de bakplaat die bedekt is met bakpapier of gebruik een bakmatje.
- Dek af en laat nog 40 tot 60 minuten rijzen.
- Bestrijk de bolletjes met het losgeklopt ei.
- Bak 15 tot 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 190°C.
Tip: Week de rozijnen een dag op voorhand in warm water, ongeveer 10 minuten en laat goed drogen.
Product set carousel
Rozijnen bolletjes
Ingrediënten
- 500g all-In mix Luxe Cook & Bake
- 240ml lauwe melk
- 150g rozijnen
- 1 ei (losgeklopt met beetje melk)
Materiaal
Werkwijze
- Doe de bloem en de lauwe melk in de keukenmachine en kneed 8 minuten op stand 1, daarna nog eens 2 minuten op stand 2.
- Neem een klein bolletje deeg en controleer of je er een doorzichtig vliesje kan van trekken. Kneed indien nodig het deeg nog even langer.
- Bol het deeg op en laat 30 minuten rijzen in een met folie afgedekte kom.
- Druk alle lucht uit het gerezen deeg en voeg de geweekte, droge rozijntjes met de hand onder het deeg.
- Maak bolletjes van ± 60g en plaats op de bakplaat die bedekt is met bakpapier of gebruik een bakmatje.
- Dek af en laat nog 40 tot 60 minuten rijzen.
- Bestrijk de bolletjes met het losgeklopt ei.
- Bak 15 tot 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 190°C.
Tip: Week de rozijnen een dag op voorhand in warm water, ongeveer 10 minuten en laat goed drogen.
Product set carousel