Speltbrood
Ingrediënten
voor 1 brood van 500g
- 312g bloem voor Speltbrood met tarwe
- 5g droge gist (1 1/4 tl)
- 176ml water
- 6g Cook & Bake broodverbeteraar
- 5g zout (3/4 tl)
Materiaal
Werkwijze
- Doe alle grondstoffen in een beslagkom of keukenrobot.
- Kneed ongeveer 12 – 15 min tot een soepel, stevig deeg.
- Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ca. 30 minuten rijzen.
- Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Vet de broodvorm in met pancoating en leg het deeg erin.
- Laat het nu ca. 45-60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie.
- Bak het brood in een voorverwarmde oven (210°C) gedurende ca. 25 minuten.
- Verlaag de temperatuur na 10 min naar 190-200°C.
*Tip: Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (±22°C) zijn en weeg alles goed af.
Product set carousel
Speltbrood
Ingrediënten
voor 1 brood van 500g
- 312g bloem voor Speltbrood met tarwe
- 5g droge gist (1 1/4 tl)
- 176ml water
- 6g Cook & Bake broodverbeteraar
- 5g zout (3/4 tl)
Materiaal
Werkwijze
- Doe alle grondstoffen in een beslagkom of keukenrobot.
- Kneed ongeveer 12 – 15 min tot een soepel, stevig deeg.
- Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ca. 30 minuten rijzen.
- Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Vet de broodvorm in met pancoating en leg het deeg erin.
- Laat het nu ca. 45-60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie.
- Bak het brood in een voorverwarmde oven (210°C) gedurende ca. 25 minuten.
- Verlaag de temperatuur na 10 min naar 190-200°C.
*Tip: Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (±22°C) zijn en weeg alles goed af.
Product set carousel