Spiraalbrood met pesto
Ingrediënten
Brood +/- 600g- 400g all-in mix voor wit brood Cook & Bake
- 260ml lauw water
- scheutje olijfolie of easy bake spray (om de kom en vorm in te vetten)
- enkele blaadjes basilicum, ter garnering
Pesto
- 40g pijnboompitten
- 60g parmezaan (geraspt)
- 50g basilicum
- 2 teentjes look (geperst)
- 5el olijfolie
- peper en zout
Materiaal
Werkwijze
- meng de all-in mix en water in de keukenmachine, laat 5 minuten kneden tot je een elastisch deeg bekomt
- vet een ruime kom in met olijfolie, laat er het deeg afgedekt met plasticfolie 40 minuten in rijzen
- maak intussen de pesto: mix alle ingrediënten samen glad, proef en kruid naar smaak bij met peper en zout
- duw het deeg plat en rol uit tot een rechthoek van +/- 40 op 50cm
- bestrijk met de pesto en snijd in de lengte in 4 repen, vouw de repen in de lengte dubbel
- vet de bakvorm in met olijfolie of de easy bake spray
- rol één van de repen met de snijkant naar boven los op tot een spiraal, rol er nadien de andere repen rond (rol niet te strak, zodat het deeg rog ruimte heeft om te rijzen)
- dek de vorm losjes af met plasticfolie en laat opnieuw 40 minuten rijzen op kamertemperatuur
- verwarm de oven voor op 180°C
- bak het brood in +/- 50 minuten goudbruin
- neem het brood uit de oven, neem het uit de vorm en laat het volledig afkoelen
- garneer het spiraalbrood met extra basilicumblaadjes en serveer
Product set carousel
Spiraalbrood met pesto
Ingrediënten
Brood +/- 600g- 400g all-in mix voor wit brood Cook & Bake
- 260ml lauw water
- scheutje olijfolie of easy bake spray (om de kom en vorm in te vetten)
- enkele blaadjes basilicum, ter garnering
Pesto
- 40g pijnboompitten
- 60g parmezaan (geraspt)
- 50g basilicum
- 2 teentjes look (geperst)
- 5el olijfolie
- peper en zout
Materiaal
Werkwijze
- meng de all-in mix en water in de keukenmachine, laat 5 minuten kneden tot je een elastisch deeg bekomt
- vet een ruime kom in met olijfolie, laat er het deeg afgedekt met plasticfolie 40 minuten in rijzen
- maak intussen de pesto: mix alle ingrediënten samen glad, proef en kruid naar smaak bij met peper en zout
- duw het deeg plat en rol uit tot een rechthoek van +/- 40 op 50cm
- bestrijk met de pesto en snijd in de lengte in 4 repen, vouw de repen in de lengte dubbel
- vet de bakvorm in met olijfolie of de easy bake spray
- rol één van de repen met de snijkant naar boven los op tot een spiraal, rol er nadien de andere repen rond (rol niet te strak, zodat het deeg rog ruimte heeft om te rijzen)
- dek de vorm losjes af met plasticfolie en laat opnieuw 40 minuten rijzen op kamertemperatuur
- verwarm de oven voor op 180°C
- bak het brood in +/- 50 minuten goudbruin
- neem het brood uit de oven, neem het uit de vorm en laat het volledig afkoelen
- garneer het spiraalbrood met extra basilicumblaadjes en serveer
Product set carousel