Turks brood
Ingrediënten
- 400g all-in mix voor luxe brood Cook & Bake
- 190ml lauwe melk
- 1 ei (losgeklopt met een beetje melk)
- sesamzaadjes, maanzaadjes, pompoenpitten
Materiaal
Werkwijze
- Meng de bloem en de lauwe melk in de keukenmachine en laat rustig kneden voor 8 minuten.
- Neem een klein bolletje deeg en controleer of je er een doorzichtig vliesje van kan trekken. Kneed indien nodig het deeg nog even langer.
- Bol het deeg op en laat 30 minuten rijzen in een kom met huishoudfolie of een deegrijsdoek.
- Druk alle lucht uit het gerezen deeg en verdeel in 15 bolletjes (40g).
- Spuit de bak-/ovenschaal in met de easy bake spray.
- Bol elk bolletje mooi op en plaats in de bak-/ovenschaal.
- Dek af en laat nog 40 tot 60 minuten rijzen.
- Bestrijk de bolletjes met het losgeklopt ei.
- Strooi de sesamzaadjes over de bolletjes.
- Bak 20 tot 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 190°C.
Tip: Je kan ook maanzaadjes of pompoenpitten gebruiken in de plaats van sesamzaadjes.
Product set carousel
Turks brood
Ingrediënten
- 400g all-in mix voor luxe brood Cook & Bake
- 190ml lauwe melk
- 1 ei (losgeklopt met een beetje melk)
- sesamzaadjes, maanzaadjes, pompoenpitten
Materiaal
Werkwijze
- Meng de bloem en de lauwe melk in de keukenmachine en laat rustig kneden voor 8 minuten.
- Neem een klein bolletje deeg en controleer of je er een doorzichtig vliesje van kan trekken. Kneed indien nodig het deeg nog even langer.
- Bol het deeg op en laat 30 minuten rijzen in een kom met huishoudfolie of een deegrijsdoek.
- Druk alle lucht uit het gerezen deeg en verdeel in 15 bolletjes (40g).
- Spuit de bak-/ovenschaal in met de easy bake spray.
- Bol elk bolletje mooi op en plaats in de bak-/ovenschaal.
- Dek af en laat nog 40 tot 60 minuten rijzen.
- Bestrijk de bolletjes met het losgeklopt ei.
- Strooi de sesamzaadjes over de bolletjes.
- Bak 20 tot 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 190°C.
Tip: Je kan ook maanzaadjes of pompoenpitten gebruiken in de plaats van sesamzaadjes.
Product set carousel