Zanddeeg taart met frambozenbavarois
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Aico voor het recept en de foto's!
Ingrediënten
Zanddeeg:- 160g zanddeegmix Cook & Bake
- 50g zachte boter of margarine
- 20ml water
- 200g fond bavarois framboos Cook & Bake
- 200ml water (of lauwe melk ca. 20°C)
- 1000ml room (of 50/50 room/volle platte kaas)
Materiaal
Werkwijze
Zanddeeg:- Meng en kneed alle ingrediënten tot een vast en rolbaar deeg.
- Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 5mm.
- Vet de bakvorm in met de easy bake spray. Bespaar kostbare tijd, 1-2-3 spray en voila, klaar om te bakken.
- Leg het deeg over een ingevette bakvorm en druk het aan tegen de vorm.
- Snij de overhangende deegranden eraf en prik de bodem in met een vork. Je hoeft geen bakparels noch bakpapier in de vorm te leggen.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 minuten.
- Laat de taartbodem afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen en te garneren.
Frambozenbavarois:
- Meng 200g fond bavarois framboos samen met 200ml water (of lauwe melk ca. 20°C) en 1000ml room (of 50/50 room/volle platte kaas).
- Opkloppen met een mixer gedurende 5 minuten, tot het mengsel stevig wordt.
- Laten opstijven in de koelkast gedurende 15 minuten.
- Vul de zanddeegbodem op met de frambozenbavarois.
- Versier je taart met bijvoorbeeld hartjes van rolfondant of marsepein, met frambozen, etc.
Product set carousel
Zanddeeg taart met frambozenbavarois
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Aico voor het recept en de foto's!
Ingrediënten
Zanddeeg:- 160g zanddeegmix Cook & Bake
- 50g zachte boter of margarine
- 20ml water
- 200g fond bavarois framboos Cook & Bake
- 200ml water (of lauwe melk ca. 20°C)
- 1000ml room (of 50/50 room/volle platte kaas)
Materiaal
Werkwijze
Zanddeeg:- Meng en kneed alle ingrediënten tot een vast en rolbaar deeg.
- Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 5mm.
- Vet de bakvorm in met de easy bake spray. Bespaar kostbare tijd, 1-2-3 spray en voila, klaar om te bakken.
- Leg het deeg over een ingevette bakvorm en druk het aan tegen de vorm.
- Snij de overhangende deegranden eraf en prik de bodem in met een vork. Je hoeft geen bakparels noch bakpapier in de vorm te leggen.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 minuten.
- Laat de taartbodem afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen en te garneren.
Frambozenbavarois:
- Meng 200g fond bavarois framboos samen met 200ml water (of lauwe melk ca. 20°C) en 1000ml room (of 50/50 room/volle platte kaas).
- Opkloppen met een mixer gedurende 5 minuten, tot het mengsel stevig wordt.
- Laten opstijven in de koelkast gedurende 15 minuten.
- Vul de zanddeegbodem op met de frambozenbavarois.
- Versier je taart met bijvoorbeeld hartjes van rolfondant of marsepein, met frambozen, etc.
Product set carousel