Paddenstoel-pollerbrood NIET GEBRUIKEN
Speltbrood op een speelse wijze
- Frank Matton
Ingrediënten
- 350g speltbloem- All-in mix voor 100% speltbrood (receptuur achterzijde verpakking volgen)
- Bloem voor bruin speltbrood 100% spelt (receptuur achterzijde verpakking volgen)
- Bloem voor wit speltbrood 100% spelt (receptuur achterzijde verpakking volgen)
- Bloem voor speltbrood met tarwe (receptuur achterzijde verpakking volgen)
Bakvorm: Paddenstoel-/Pollerbrood bakvorm
Werkwijze brood
- Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af.
- Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel.
- Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg.
- Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen.
- Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model.
- Laat het opnieuw ca. 60 minuten rijzen, bedekt met huishoudfolie.
- Vet de bakvorm in.
- *Optioneel: strooi sesamzaad in de vorm en draai deze rond zodat de zaadjes in de bakvorm blijven plakken.
- Leg het deeg in de bakvorm.
- *Optioneel: Plaats de bloem nog bovenop het deeg
- Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.
Werkwijze bloemvorm bovenop
- Meng 50g deeg met 30ml water
- Dun uitrollen
- Bloemvorm of andere vorm uitsteken
- Bovenop het brood plaatsen voor het bakken
- Bestrooien met witte bloem
Product set carousel
Paddenstoel-pollerbrood NIET GEBRUIKEN
Speltbrood op een speelse wijze
- Frank Matton
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries.
Bakvorm
Paddenstoel-/Pollerbrood bakvorm (max. 220g bloem gebruiken)
Uitsteekvormen: bloem
Ingrediënten- 350g deeggewicht speltbloem
Paddenstoel-/Pollerbrood bakvorm (max. 220g bloem gebruiken)
Uitsteekvormen: bloem
Ingrediënten- 350g deeggewicht speltbloem
Werkwijze brood
- Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af.
- Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel.
- Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg.
- Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen.
- Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model.
- Laat het opnieuw ca. 60 minuten rijzen, bedekt met huishoudfolie.
- Vet de bakvorm in.
- *Optioneel: strooi sesamzaad in de vorm en draai deze rond zodat de zaadjes in de bakvorm blijven plakken.
- Leg het deeg in de bakvorm.
- *Optioneel: Plaats de bloem nog bovenop het deeg
- Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.
Werkwijze bloemvorm bovenop
- Meng 50g deeg met 30ml water
- Dun uitrollen
- Bloemvorm of andere vorm uitsteken
- Bovenop het brood plaatsen voor het bakken
- Bestrooien met witte bloem
Product set carousel