Brood bakken met broodbloem
Zelf brood maken met onze broodbloem - handige tips
Ingrediënten (brood van 800g)
- 500g bloem naar keuze (je kan ook verschillende soorten mengen)
- 5g droge gist
- 8g zout
- 280ml water
- 10g broodverbeteraar (voor extra malsheid) OF 10g vetstof
Instructies broodmachine
Weeg alle grondstoffen goed af.
Doe eerst het water (op kamertemperatuur 22°C) en het zout in de kuip van de broodmachine.
Voeg daarna de bloem, de broodverbeteraar/vetstof en tenslotte de gist toe.
Start een programma van ca.2 à 4 uur.
Instructies traditionele oven
- Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af.
- Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel.
- Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg.
- Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen.
- Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Laat het nu ca. 60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie.
- Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.
Brood bakken met broodbloem
Zelf brood maken met onze broodbloem - handige tips
Ingrediënten (brood van 800g)
- 500g bloem naar keuze (je kan ook verschillende soorten mengen)
- 5g droge gist
- 8g zout
- 280ml water
- 10g broodverbeteraar (voor extra malsheid) OF 10g vetstof
Instructies broodmachine
Weeg alle grondstoffen goed af.
Doe eerst het water (op kamertemperatuur 22°C) en het zout in de kuip van de broodmachine.
Voeg daarna de bloem, de broodverbeteraar/vetstof en tenslotte de gist toe.
Start een programma van ca.2 à 4 uur.
Instructies traditionele oven
- Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af.
- Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel.
- Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg.
- Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen.
- Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Laat het nu ca. 60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie.
- Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.