Top of the page

FLORENTINE

Florentine of Florentiner

Dit Zuid-Duits /Frans koekje wordt traditioneel gegeten rond Kerstmis. De eerste recepten stammen uit de 17e eeuw. Het koekje wordt gemaakt zonder meel. Er zijn verschillende variaties met sinaasappel, noten, honing, gekonfijt fruit en chocolade. Cook & Bake heeft voor je een mix gemaakt waarmee je in een handomdraai de koekjes zelf kan bakken. Ontdek het recept hieronder. Jawel, het is heel erg makkelijk! 

Werkwijze

Aantal koekjes: 25 koekjes
Bereidingstijd: 10 minuten
  1. Neem een vel bakpapier en leg het op de bakplaat.
  2. Meng alle ingrediënten tot een droge massa.
  3. Leg kleine porties deeg met de hand op lepel op het bakpapier.
  4. Doe verder tot wanneer de ganse bakplaat vol ligt met porties.
  5. Opgepast! Er hoeft GEEN water of andere vloeistof bijgevoegd te worden.
  6. Bakken op ± 180°C gedurende ± 5 minuten.
  7. LET OP: Blijf bij de oven! De koekjes worden zeer snel bruin. De koekjes moeten nog slap zijn als ze uit de oven komen.
  8. Laat afkoelen op de bakplaat.

TIP

Je kan de florentines ook bakken in muffinvormen (indien geen silicone vormen gebruik dan voor alle veiligheid een papieren cakevormpje).
  • Vul de muffinvormpjes tot ± 2 cm met het mengsel.
Bakken : ± 5 à 7 minuten op 180 °C.
Producten van Cook & Bake gebruikt in de recept:

FLORENTINE

Florentine of Florentiner

Dit Zuid-Duits /Frans koekje wordt traditioneel gegeten rond Kerstmis. De eerste recepten stammen uit de 17e eeuw. Het koekje wordt gemaakt zonder meel. Er zijn verschillende variaties met sinaasappel, noten, honing, gekonfijt fruit en chocolade. Cook & Bake heeft voor je een mix gemaakt waarmee je in een handomdraai de koekjes zelf kan bakken. Ontdek het recept hieronder. Jawel, het is heel erg makkelijk! 

Werkwijze

Aantal koekjes: 25 koekjes
Bereidingstijd: 10 minuten
  1. Neem een vel bakpapier en leg het op de bakplaat.
  2. Meng alle ingrediënten tot een droge massa.
  3. Leg kleine porties deeg met de hand op lepel op het bakpapier.
  4. Doe verder tot wanneer de ganse bakplaat vol ligt met porties.
  5. Opgepast! Er hoeft GEEN water of andere vloeistof bijgevoegd te worden.
  6. Bakken op ± 180°C gedurende ± 5 minuten.
  7. LET OP: Blijf bij de oven! De koekjes worden zeer snel bruin. De koekjes moeten nog slap zijn als ze uit de oven komen.
  8. Laat afkoelen op de bakplaat.

TIP

Je kan de florentines ook bakken in muffinvormen (indien geen silicone vormen gebruik dan voor alle veiligheid een papieren cakevormpje).
  • Vul de muffinvormpjes tot ± 2 cm met het mengsel.
Bakken : ± 5 à 7 minuten op 180 °C.
Producten van Cook & Bake gebruikt in de recept: