Top of the page

Paaskoeken

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng de helft van de bloem, lauwe melk, ei en gist in een kom en kneed ongeveer 5 minuten met een deeghaak tot het een elastisch deeg wordt.
  2. Voeg de rest van de bloem, suiker, zout, zachte boter en wat kaneelpoeder toe en kneed nog 10 minuten verder.
  3. Bol het deeg op en leg het in een bebloemde kom onder een vochtige doek.
  4. Laat het deeg 20 minuten rijzen in een voorverwarmde oven op 40°C.
  5. Rol het deeg voorzichtig uit tot een dikte van ongeveer 15mm, kneed niet verder.
  6. Vorm de figuren en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Voeg eventueel rozijnen toe in het deeg om een gezichtje of jasknopen te vormen.
  7. Laat opnieuw minstens 20 minuten onder een vochtige doek rijzen in een voorverwarmde oven op 40°C.
  8. Borstel voorzichtig wat losgeklopt eigeel met een lepel water over de koeken en bak ze in de oven gedurende 12 minuten, of tot ze mooi bruin gebakken zijn, in een voorverwarmde oven op 220°C.

Paaskoeken

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng de helft van de bloem, lauwe melk, ei en gist in een kom en kneed ongeveer 5 minuten met een deeghaak tot het een elastisch deeg wordt.
  2. Voeg de rest van de bloem, suiker, zout, zachte boter en wat kaneelpoeder toe en kneed nog 10 minuten verder.
  3. Bol het deeg op en leg het in een bebloemde kom onder een vochtige doek.
  4. Laat het deeg 20 minuten rijzen in een voorverwarmde oven op 40°C.
  5. Rol het deeg voorzichtig uit tot een dikte van ongeveer 15mm, kneed niet verder.
  6. Vorm de figuren en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Voeg eventueel rozijnen toe in het deeg om een gezichtje of jasknopen te vormen.
  7. Laat opnieuw minstens 20 minuten onder een vochtige doek rijzen in een voorverwarmde oven op 40°C.
  8. Borstel voorzichtig wat losgeklopt eigeel met een lepel water over de koeken en bak ze in de oven gedurende 12 minuten, of tot ze mooi bruin gebakken zijn, in een voorverwarmde oven op 220°C.