Pretzels (voor 12 pretzels)
Ingrediënten
- 500g bloem voor wit brood
- 7g droge gist
- 7g fijn zout
- 260ml lauw water
- 2el donkere suiker of kandijstroop (kan ook met gewone suiker)
- 50g zachte boter
Voor afwerking:
hartige pretzels
hartige pretzels
- 1el water
- 1el honing
- 1 ei
- 1el volle melk
- 1el suiker
- 1 ei
Materiaal
* Dit recept kan je ook maken met de all-in mix luxe brood. Dan heb je bovenstaande niet nodig, enkel water. Bekijk het recept op de achterzijde van de verpakking.Werkwijze
- Zet 2 bakplaten klaar bedekt met bakpapier.
- Los de suiker of stroop op in het warme water. Doe dan alle andere ingrediënten voor het deeg erbij, behalve de boter.
- Kneed gedurende 2 à 3 minuten met de hand of in de machine.
- Doe dan ook de zachte boter erbij en kneed nog 7 à 10 minuten. De boter zal moeilijk mengen maar blijf doorkneden, komt goed. Je zal een mooi deeg krijgen dat niet meer plakt.
- Laat het deeg afgedekt rijzen op kamertemperatuur gedurende 1 uur.
- Verdeel het deeg in 12 balletjes (ong. 70g) en laat afgedekt nog 5 minuten rusten.
- Rol elk balletje deeg vanuit het midden uit tot een dunne streng (1cm dik) tot een lengte van 60 à 65 cm.
- Leg de streng in een U vorm met de bocht naar je toe, pak de 2 uiteinden en kruis ze 1 of 2 maal, haal ze dan naar je toe en druk ze vast op de ronde onderkant.
- Laat de pretzels op de bakplaat nog 30 minuutjes rusten, afdekken is niet nodig.
- Verwarm de oven op 180°C boven en onderwarmte.
- Bestrijk de pretzels met het losgeklopt ei dat met de honing vermengd is.
- Bak de pretzels in het midden van de oven gedurende 10 à 12 minuten.
- Na het bakken kan je de pretzels met gesmolten boter bestrijken voor een mooie glans.
Product set carousel
Pretzels (voor 12 pretzels)
Ingrediënten
- 500g bloem voor wit brood
- 7g droge gist
- 7g fijn zout
- 260ml lauw water
- 2el donkere suiker of kandijstroop (kan ook met gewone suiker)
- 50g zachte boter
Voor afwerking:
hartige pretzels
hartige pretzels
- 1el water
- 1el honing
- 1 ei
- 1el volle melk
- 1el suiker
- 1 ei
Materiaal
* Dit recept kan je ook maken met de all-in mix luxe brood. Dan heb je bovenstaande niet nodig, enkel water. Bekijk het recept op de achterzijde van de verpakking.Werkwijze
- Zet 2 bakplaten klaar bedekt met bakpapier.
- Los de suiker of stroop op in het warme water. Doe dan alle andere ingrediënten voor het deeg erbij, behalve de boter.
- Kneed gedurende 2 à 3 minuten met de hand of in de machine.
- Doe dan ook de zachte boter erbij en kneed nog 7 à 10 minuten. De boter zal moeilijk mengen maar blijf doorkneden, komt goed. Je zal een mooi deeg krijgen dat niet meer plakt.
- Laat het deeg afgedekt rijzen op kamertemperatuur gedurende 1 uur.
- Verdeel het deeg in 12 balletjes (ong. 70g) en laat afgedekt nog 5 minuten rusten.
- Rol elk balletje deeg vanuit het midden uit tot een dunne streng (1cm dik) tot een lengte van 60 à 65 cm.
- Leg de streng in een U vorm met de bocht naar je toe, pak de 2 uiteinden en kruis ze 1 of 2 maal, haal ze dan naar je toe en druk ze vast op de ronde onderkant.
- Laat de pretzels op de bakplaat nog 30 minuutjes rusten, afdekken is niet nodig.
- Verwarm de oven op 180°C boven en onderwarmte.
- Bestrijk de pretzels met het losgeklopt ei dat met de honing vermengd is.
- Bak de pretzels in het midden van de oven gedurende 10 à 12 minuten.
- Na het bakken kan je de pretzels met gesmolten boter bestrijken voor een mooie glans.
Product set carousel